Het huidige tijdperk wordt gekenmerkt door het digitale karakter, waarbij papier als communicatiemiddel haast overbodig lijkt te zijn geworden. Bovendien wordt het milieu gespaard als er minder papier wordt gebruikt. Het einde van het gebruik van papier werd in het verleden wel eens voorspeld, maar dat lijkt nu weer achterhaald te zijn.
Dat blijkt onder meer uit het feit dat de brievenbus elke week weer gevuld wordt met een divers aanbod van folders en reclamedrukwerk. De folders verdwijnen niet zomaar ongelezen in de papierbak, maar worden zelfs aandachtig doorgenomen door de consumenten. In totaal vallen er elk jaar meer dan twaalf miljard reclamefolders bij de huishoudens op de deurmat of in de brievenbus. Veertien procent van de reclamebestedingen wordt besteed aan de verspreiding van folders en daardoor staat de folder zelfs in de top vijf van reclame-uitingen. Nog geen tien jaar geleden werden er wekelijks vierentwintig folders in een gemiddeld huishouden bezorgd en een paar jaar later was dat al naar zesendertig folders per week gestegen. Nog weer later steeg het aantal door naar zesenveertig reclamefolders per week. De retailers zijn van mening dat het verspreiden van folders een ideale manier is om een groot publiek te bereiken.
In Haarlem werd de Nationale Dag van de Brievenbus gehouden, waarna de Gouden Deurmat aan de Albert Heijn is toegekend. Dat was namelijk de winkelketen die de folder heeft verspreid die het meest is gelezen door de consumenten. Thuis binnen Bereik heeft gerapporteerd dat er bijna veertig minuten per week aan het lezen van reclamedrukwerk wordt besteed. De gemiddelde waardering kwam bijna op een 7 uit en dat is hoger dan eerder werd gegeven. De response op de folders is groot geweest en dat is te merken aan de kassa’s in de winkels. In de retail en detailhandel worden de folders massaal gebruikt als marketinginstrument en dat is niet voor niets, want de aangeprezen producten in de folders worden beter verkocht dan artikelen die op een andere wijze worden gepromoot. Overigens heeft de V&D in 2009 de Folder Vakprijs gekregen, waarmee het oubollige imago in ieder geval voor dat moment aan de kant is geschoven.